Mit érdemes tudni a bikázásról?

bikazas

Amikor a jármű saját akkumulátorra lemerült, akkor a motorjának az indítása két módon lehetséges. A jármű megtolásával, vagy behúzásával, az indítómotor külső villamos táplálásával, indítás önálló segédakkumulátorral, indítás másik jármű villamos hálózatáról, azaz bikázással.

Az akkumulátor általában mindig akkor merül le, amikor sietnénk valahova és a hibaforrását egyáltalán nincs időnk feltárni, mert a meghibásodásnak rengeteg oka lehet. A találgatások végeláthatatlan köreibe nem hajnalban, vagy rohanás közben akarunk belemenni, ezért nem marad más mint a bikázás. A bikázást viccesen autó újraélesztésnek szokták nevezni, aminek egyetlen egy hátránya van, hogy egy másik autó is szükségeltetik a művelethez. A mai világban sajnos kevesen fognak megállni, hogy egy bajba jutott autóstárson segítsenek, de ha így is lesz, akkor is érdemes tisztázni, hogyan kezdjünk hozzá a bikázáshoz.

Hogyan kell bikázni?

Napjainkban a gépjárművek akkumulátorai, illetve annak kivezetései számos típusnál nehezen, vagy egyáltalán nem érhetjük el. Ennek oka az alábbiak:

– az akkumulátor nehezen elérhető, zárt helyen (pl. ülés alatt) van,
– az akkumulátorra építve általunk nem lebontható villamos egységek vannak.

A gyártók ezért a motortérben pozitív, gyakran pozitív és negatív póluscsatlakozókat helyeznek el. A negatív csatlakozási hely a motoron vagy a váltón lehet jelölt pont. Ebben az esetben az indítókábeleket ezekre a pontokra kell csatlakoztatni.

Mit érdemes tudni a bikázásról?

Az indítókábel elengedhetetlen eszköze a bikázásnak. Csak megfelelő kialakítású (kábel-keresztmetszetű, szigetelt pólusfogójú) indítókábelt használjunk. Részesítsük előnyben a villamos ív (szikra) kialakulását megakadályozó szerelvényű kábeleket A pozitív vezeték színjelölése általában piros, a negatív vezetéké pedig fekete.

A lemerült akkumulátor elektrolitja már kevéssel 0 °C alatti hőmérsékletnél megfagyhat. Befagyott akkumulátor esetén nem szabad indítási rásegítést végezni.A két jármű nem érintkezhet egymással, mert a karosszériák villamos átvezetést adhatnak. Ha ez megtörténik, akkor már a pozitív kábel csatlakozása után áram folyhat.

Kapcsoljuk ki az autótelefont, a mobiltelefont vegyük le az autó hálózatára kötött (beépített) töltőről.

Haszongépjárműről történő indításnál ügyeljünk a 24 V-os kicsatolásra.Az áramot adó akkumulátor kapacitása (Ah-ban megadott érték), ne legyen sokkal kisebb, mint a lemerült akkumulátoré.

A bikázás során minden esetben kérjük autómentő szakember segítségét!